welke landen zijn hofleverancier bij het EK?

Nederland op de negende plek: welke landen zijn hofleverancier bij het EK?

9 juni om 17:40

Het EK staat voor de deur. Dat betekent dat spelers zich van heinde en ver melden om voor hun land uit te komen. In welk land zijn de meeste EK-gangers actief? VoetbalNieuws.nl vertelt het je.

Het aftellen naar het eindtoernooi is nu echt begonnen. Op 14 juni neemt Duitsland het op tegen Schotland tijdens het openingsduel. In totaal zijn er 83 spelers op het toernooi actief, die dit seizoen actief waren in het gastland.  Daarmee komt Duitsland op de derde plek qua hoeveelheid EK-spelers die in het land actief zijn.

In welk land spelen de meeste EK-gangers?

Met 105 spelers die normaal in Italië actief zijn, bekleedt het land de tweede plek. In Engeland zijn nog meer spelers actief. 114 spelers kwamen dit seizoen uit op het eiland. 95 van deze spelers waren actief in de Premier League.

Hoeveel Eredivisie-spelers doen mee aan het EK?

Dit EK zijn er zestien spelers actief, die normaal in Nederland spelen. Zes daarvan zijn opgeroepen door Ronald Koeman en hebben zich gemeld in Zeist. Hiermee bekleedt Nederland de negende plek. Spanje (61), Frankrijk (31), Turkije (29), Tsjechië (22) en Oostenrijk (18) sturen per land meer EK-gangers dan Nederland.