Fikse domper voor Twente-middenvelder Sadílek: Tsjech kan door fietsongeluk EK ver

Fikse domper voor Twente-middenvelder Sadílek: Tsjech kan door fietsongeluk EK vergeten

9 juni om 09:08

Michal Sadílek was de enige speler van FC Twente die naar het EK ging. De Tsjech kende een goed seizoen, maar een week voor de start gaat er toch een streep door zijn naam. VoetbalNieuws vertelt je waarom.

Sadílek begon vrijdag nog als aanvoerder tegen Malta. De middenvelder is een gewaardeerde kracht van Tsjechië en speelde al 24 interlands. Toch moet de controleur op het laatste moment afhaken met een opvallende reden.

Waarom gaat Sadílek niet naar het EK?

Sadílek werkte zaterdag aan een herstelprogramma. Tijdens een fietstocht kwam de middenvelder echter ten val. Daarbij liep hij een flinke snijwond op aan zijn scheenbeen en deelname aan het EK is hierdoor onmogelijk geworden. Bondscoach Ivan Hasek baalt als een stekker. "Dit is een grote tegenvaller voor ons, want Michal is een van onze ervaren spelers. Hij droeg niet voor niets de aanvoerdersband tijdens de wedstrijd tegen Malta. Ik wens hem, namens het hele team, toe dat hij zo snel mogelijk herstelt."

Ook FC Twente-directeur Arnold Burggink liet van zich horen. "We leven enorm met Michal mee. We weten hoe hij naar dit toernooi uitkeek. Als topsporter is dit vreselijk."