Spanje wint, Portugal verliest

Telraam nodig bij Spanje - Noord-Ierland, bankzitter Ronaldo verliest oefenduel

8 juni om 23:21

Spanje heeft zaterdagavond zonder al te veel moeite met Noord-Ierland afgerekend in een vriendschappelijke interland. Eerder op de avond stond Portugal tegenover Kroatië en ging laatstgenoemde er met de zege vandoor in de oefenkraker: 1-2.

Spanje - Noord-Ierland 5-1
Op de zaterdagavond was Spanje op voorhand de grote favoriet, maar toch was het Noord-Ierland dat op voorsprong kwam. Daniel Ballard zorgde na ruim een minuut voor de openingstreffer nadat doelman Unai Simón zich verkeek. Spanje rechtte echter snel de rug en maakte tien minuten later via Pedri gelijk. Alvaro Morata zette enkele minuten daarna de stand op 2-1.

Spanje kreeg de smaak te pakken en ging door met scoren. Na goals van weer Pedri, Fabian Ruiz en Mikel Oyarzabal vonden beide ploegen het echter prima. Spanje kan de 5-1 zege goed gebruiken: op het EK zit het land in de groep met Kroatië en Italië en vindt de eerste groepsfase plaats tegen de Kroaten.

Portugal - Kroatië 1-2
Portugal stond zaterdagavond tegenover Kroatië. Cristiano Ronaldo begon op de bank en kwam het gehele duel niet in actie. Luka Modric opende na acht minuten de score voor Kroatië. Portugal deed vlak na rust iets terug met een goal van Diogo Jota. Ante Budimir bepaalde de eindstand na een klein uur op 1-2. Portugal treft onder meer Tsjechië en Turkije op het EK.