'Milan wil snel toeslaan voor Zirkzee'

'Milan maakt prioriteit van Zirkzee en gelooft steeds meer in goede afloop'

8 juni om 22:34

AC Milan heeft steeds meer hoop in het binnenhalen van Joshua Zirkzee. Nadat Fabrizio Romano eerder op zaterdag al met nieuws kwam over de Nederlandse spits, is ook Gianluca Di Marzio zeker: Milan moet en zal Zirkzee naar de hoofdstad halen. 

De Rossoneri hopen nog altijd de transfersom iets te verlagen, maar volgens de Italiaanse transferexpert lijkt het zo goed als zeker dat Zirkzee Bologna gaat verlaten. Zirkzee zou een ontsnappingsclausule van 40 miljoen euro in zijn contract hebben staan en Milan lijkt bereid deze te activeren. Toch hoopt de Italiaanse topclub nog iets van het totaalbedrag af te snappen en daarom zijn de onderhandelingen nog altijd gaande.

Bij Milan is er echter wel haast geboden bij de overstap: bij de ploeg ontbreekt nu een echte spits en bovendien wil de club andere geïnteresseerden uit de Premier League en Serie A te snel af zijn. Zirkzee maakte het afgelopen seizoen elf goals en gaf vijf assists bij Bologna en viel in positieve zin op. 'De hoop dat de operatie succesvol wordt afgerond, groeit met de dag', aldus Italiaanse media.