Recordinternational van Duitsland kraakt keuzes bondscoach af en laakt aanvoerder

Recordinternational van Duitsland kraakt keuzes bondscoach en laakt aanvoerder
8 juni om 16:30
Laatste update: 8 juni om 17:32

Lothar Matthäus heeft zich bijzonder kritisch uitgelaten over de Duitse ploeg in aanloop naar het EK in eigen land. De recordinternational begrijpt niets van een aantal keuzes van bondscoach Julian Nagelsmann en ook over aanvoerder Ilkay Gündogan heeft de analist geen goed woord over.

Matthäus begrijpt niets van de keuze van Julian Nagelsmann om Alexander Nübel niet mee te nemen naar het EK 2024. De bondscoach van Duitsland kiest voor Oliver Baumann, wat bij Matthäus voor onbegrip zorgt. “Ik ben hier heel erg door verrast,” aldus Matthäus bij RTL na de winst van Duitsland op Griekenland (2-1). "Het spijt me echt voor Nübel. Hij heeft een geweldig seizoen gekeept. De uitleg van Nagelsmann valt nooit te begrijpen. Nübel is nodig voor de toekomst. Je moet hem meenemen. Je hebt geen 23 veldspelers nodig om Europees kampioen te worden. Onbegrijpelijk."

Ook aanvoerder Gündogan krijgt kritiek van Matthäus. De middenvelder van FC Barcelona was positief na de overwinning op Griekenland, iets wat Matthäus niet begrijpt. "Het is me allemaal te positief bij hem",zegt hij. "Juist als aanvoerder moet je één of twee kritische noten kunnen kraken,” vervolgt Matthäus. “Je hoeft niemand de schuld te geven, maar je moet wel dingen durven aan te kaarten. Wat het team bracht, was gewoon niet goed genoeg. Maar ze hebben de wedstrijd naar zich toegetrokken, dat is het positieve", besluit Matthäus hoopvol.