Messi klopte aan bij psycholoog: dit vertelt de Argentijn over zijn mentale proble

Messi klopte aan bij psycholoog: dit vertelt de Argentijn over zijn mentale problemen

8 juni om 13:20
Laatste update: 8 juni om 14:34

Lionel Messi heeft zich uitgesproken over mentale problemen tijdens zijn voetbalcarrière. De aanvaller wist succes na succes te boeken, maar naast het veld viel het hem soms zwaar. Voetbalnieuws vertelt je hoe de Argentijn daar mee om ging.

Messi behoorde al op vroege leeftijd tot de absolute wereldtop. Tijdens zijn FC Barcelona-carrière veroverde de aanvaller prijs na prijs, maar achter de schermen had de creatieve aanvaller het wel eens lastig. Na jaren van opkroppen besloot Messi een psycholoog in te schakelen.

Hoe ging Messi om met zijn mentale problemen?

In gesprek met Infobae vertelt de Argentijn over zijn gesprekken met een psycholoog. "Therapie heeft me heel veel goed gedaan. Het is een lange tijd geleden. Ik had het daarvoor nog nooit geprobeerd. Iets hield me tegen. Ik hield er niet van. Ik was iemand die alles voor zichzelf hield en alles opkropte, of het nu positieve of negatieve emoties waren." Toch besloot Messi uiteindelijk het avontuur aan te gaan. "Het heeft mij geholpen om me meer open te stellen voor mijn medemensen. Ik ben veel meer gaan praten over wat me allemaal overkwam. Daarvoor sloot ik mezelf te vaak af voor mijn omgeving. Het is voor mij nu makkelijker om met mijn familie of vrienden te praten over mijn zorgen. Het heeft me echt heel veel goeds gebracht. Uiteindelijk vond ik die sessies zelfs leuk."