'Van den Berg wil in Duitsland blijven: gesprekken tussen Mainz en Liverpool lopen'

Mainz in onderhandeling met Liverpool over Sepp van den Berg
7 juni om 16:20

Sepp van den Berg mikt op een langer verblijf bij zijn huidige werkgever Mainz 05. De gesprekken tussen de Bundesliga-club en Liverpool lopen. Daarmee lijken verschillende Eredivisie-clubs naast de centrale verdediger te grijpen.

Volgens Sky Sports Deutschland-journalist Florian Plettenberg is Liverpool in gesprek met Mainz 05 over de definitieve overname van Van den Berg. De Nederlander zou aan hebben gegeven graag te willen blijven in Duitsland. Het prijskaartje wat aan de centrale verdediger hangt is niet mals, The Reds willen twintig miljoen euro.

De hoge transfersom die mogelijk betaald moet worden heeft te maken met het contract van Van den Berg. Hij ligt nog tot medio 2026 vast bij Liverpool en dus kan de ploeg van trainer Arne Slot een hoog bedrag vragen. Naar verluidt zou ook Ajax interesse hebben in zijn diensten, maar met de wens van Van den Berg lijkt het er niet van te komen.

Van den Berg maakte in 2019 de overstap van PEC Zwolle richting Liverpool. Sindsdien volgde veel verhuurperiodes en uiteindelijk kwam hij tot nu toe tot vier optredens in de hoofdmacht. "Jullie straalden al die tijd geen vertrouwen in me uit, maar jullie willen wel mijn toekomst belemmeren", zei Van den Berg onlangs nog in een interview met De Telegraaf over zijn huidige werkgever. "Ik wil wekelijks blijven spelen en mijzelf verder ontwikkelen."

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!