Prijskaartjes Wout Weghorst en Chuba Akpom

'Akpom moet rond de twintig miljoen kosten, Weghorst een stuk goedkoper'

7 juni om 13:55

Aan Chuba Akpom hangt een prijskaartje van meer dan twintig miljoen euro. Wout Weghorst is daarentegen voor slechts enkele miljoenen op te halen bij Burnley. Hoewel Ajax Akpom graag wil behouden kunnen zijn miljoenen de selectie op andere plekken versterken.

De Amsterdammers willen zich mogelijk versterken met Weghorst. Echter gaat die wens mogelijk alleen in vervulling als Akpom wordt verkocht. Hoewel Ajax de Engelsman graag wil behouden gooit de slechte financiële situatie roet in het eten. 'Dat komt doordat Akpom naar schatting tussen de 20 en 25 miljoen euro kan opleveren, een bedrag waarmee Ajax de markt op kan om de selectie op meerdere plekken te versterken', aldus De Telegraaf.

De 31-jarige spits is echter veel goedkoper op te halen in Engeland, al is de deal niet makkelijk. 'Hoewel iedereen er binnen de technische leiding van de club van overtuigd is dat Weghorst bij Ajax een sensatie kan worden, is de deal gecompliceerd. Weghorst zit namelijk in de wachtkamer. De Amsterdammers willen Akpom onder geen beding voor 1 augustus laten gaan. Die dag staat de return van de tweede voorronde van de Europa League op het programma en de Engelsman is onmisbaar.'

Nederland speelt mogelijk op het EK in Duitsland de kwartfinale op 5 of 6 juli. Zowel Brobbey als Weghorst zullen dan mogelijk in actie komen en dus is Akpom momenteel de enige Ajax-spits die beschikbaar is. Mocht Oranje zo ver komen en toch uitgeschakeld worden, dan zullen de spelers voor twee of drie weken een vakantie krijgen. Ajax komt op 25 juli voor het eerst in actie in de voorrondes van de Europa League. Mocht Nederland nog verder komen in het toernooi zullen de mogelijke transferproblemen zich opstapelen in Amsterdam.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!