Chuba Akpom en Alex Iwobi maken samen nummer

Akpom laat zijn muzikale talent horen: Engelsman maakt nummer met Iwobi

7 juni om 12:05

Chuba Akpom is tijdens de zomerstop met hele andere dingen bezig dan voetballen. De Engelsman maakte samen met Premier League-voetballer Alex Iwobi een rapnummer. Het nummer heet: Don't Shoot.

De toekomst van Akpom in Amsterdam is nog altijd niet bekend. Naar verluidt zou de Engelsman veel interesse hebben van andere ploegen, maar heerst de vraag of Ajax hem volgend seizoen nog wil behouden. In de zomer van 2023 tekende de spits een contract tot medio 2028 en afgelopen seizoen scoorde Akpom in 25 Eredivisie wedstrijden elf keer. Ook in Europa had de Engelsman met Nigeriaanse roots zijn waarde. In de Europa League scoorde hij in zes wedstrijden drie keer.

Hoe klinkt het nummer van Akpom en Iwobi?

De Ajax-spits maakte het nummer samen met Iwobi. De twee voetballers kennen elkaar vanuit de jeugd van Arsenal, al is zijn rapcompagnon tegenwoordig actief in de Premier League bij Fulham. De andere rapper die in het nummer voorkomt is Medy Elito. Zijn rapnaam is Don EE, maar ook hij speelde professioneel voetbal. Onder andere Colchester United en Cheltenham hadden hem onder contract. Elito speelde ook in Nederland, want in het seizoen 2014/2015 maakte hij de overstap naar VVV Venlo. Hoewel het grootste gedeelte van het nummer de teksten van Iwobi en Elito te horen zijn, is Akpom te beluisteren vanaf minuut 2.21.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!