Veld van Feyenoord is voor tiende keer op rij tot beste van Eredivisie bestempeld

Feyenoord zet met nieuwe VVCS-onderscheiding voor beste veld bizarre reeks voort

7 juni om 10:45

Feyenoord heeft wederom het beste veld van de Eredivisie, zo heeft de VVCS bekendgemaakt. Voor de tiende keer op rij heeft de grasmat van De Kuip gewonnen.

‘Dit jaar schittert Feyenoord met een grasmat die iedereen versteld heeft doen staan', schrijft de VVCS in het persbericht na de prijsuitreiking. Een jaar geleden moest de Stadionclub de prijs met Ajax delen, maar zij zijn nu weggezakt naar plek zes.

Na Feyenoord heeft NEC het beste veld van de Eredivisie. De bekerfinalist deelt deze plek samen met landskampioen PSV. SC Heerenveen en Sparta Rotterdam sluiten de top-vijf af.

De drie hekkensluiters van de beoordelingen zijn Heracles Almelo, FC Volendam en Excelsior, die over kunstgras beschikken. Gezien de werkzaamheden bij Heracles en het degraderen van Volendam en Excelsior is er komend seizoen geen kunstgras in de Eredivisie.  Met Willem II, FC Groningen en NAC Breda komen er promovendi die allemaal beschikken over natuurgras.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!