Deze treffende betekenis zit achter de Ghanese dans van Memphis en Frimpong

Memphis en Frimpong deden de Ghanese dans, waar een treffende betekenis achter zit
7 juni om 09:42
Laatste update: 7 juni om 10:06

Memphis Depay en Jeremie Frimpong hebben meer dan een goede klik, zo was donderdagavond duidelijk zichtbaar op het veld van De Kuip. De spits maakte tegen Canada (4-0) de openingstreffer op aangeven van de rechtsbuiten en daarna volgde een Ghanese dans. Welke was dit en wat is het verhaal erachter? VoetbalNieuws.nl zet het voor je op een rij.

Reacties Memphis en Frimpong

"Ons dansje? Dat was een Ghanees dansje, dat hadden we niet afgesproken", begint Memphis na afloop voor de camera’s van de NOS. De doelpuntenmaker vertelt over zijn roots. "We hebben allebei roots in Ghana. Ik verraste hem, maar hij wist gelijk wat hij moest doen. Vond je het een leuk dansje? Hopelijk scoren we veel, dan doen we hem misschien wel vaker", klonk het bij ESPN.

"Memphis danste eerder al zo op de training. Of hij het had aangekondigd na een goal ook te doen? Nee, ik zag het niet aankomen", vertelde Frimpong, die overtuigd is van zijn eigen kwaliteiten. "Maar volgens mij deed ik het wel aardig. Ik ben geen mindere danser dan Memphis, dat is zeker."

Waar komt het vandaan?

Van zowel Memphis als Frimpong is het bekend dat ze Ghanese roots hebben. Binnen de selectie van het Nederlands elftal is er nog een speler die bloed afkomstig uit hetzelfde Afrikaanse land heeft: Brian Brobbey. 

De dans waar Memphis en Frimpong het over hebben is onderdeel van 'Kete'. Wat je terugzag is dat ze de handen bewogen en daarbij vingers op staken. Het was niet helemaal goed te zien, maar wat je terugleest op verschillende platformen is dat het opsteken van de middel- en voorvinger in combinatie met de bewegingen 'goed gedaan' betekent. Dat rijmt wel met wat we enkele seconden voor de dans zagen, namelijk een geweldige treffer.