Zo kijkt bondscoach Ronald Koeman terug op de oefenzege op Canada

Zo kijkt Koeman terug op de oefenzege op Canada
6 juni om 23:47

Ronald Koeman is een tevreden man na de 4-0 zege op Canada. De bondscoach van het Nederlands elftal zag zijn ploeg een gretige indruk maken in het oefenduel.

Door goals van Memphis Depay, Jeremie Frimpong, Wout Weghorst en Virgil van Dijk won Oranje met 4-0 van de Canadezen. "Ik denk dat we heel agressief gespeeld hebben en bij fases hebben we heel goed druk gezet. Het begin was moeizaam, ze moesten ons even wakker schudden, maar ook in de eerste helft speelden we al goed", stelt Koeman, die onder de indruk was van uitblinker Frimpong. "Ja, hij viel zeker op. "Hij heeft natuurlijk diep aan de rechterkant gespeeld. Als je dan zo belangrijk en goed bent, en die linksback is ook aardig qua niveau", doelt de bondscoach op Bayern München- verdediger Alphonso Davies . "Ik kan niet meer eisen of vragen van Jeremie." 

Georginio Wijnaldum kreeg wederom een basisplek van Koeman, maar de aanvallende middenvelder imponeerde niet. De bondscoach springt echter in de bres voor hem. "Dat vond ik niet altijd aan Gini liggen. Ik vond dat Gravenberch en Schouten soms teveel op dezelfde hoogte speelden", aldus Koeman, die uitkijkt naar de volgende oefenpot tegen IJsland.