Ajax blijft tijdens de voorbereiding op het seizoen 2024/25 in Nederland

Ajax breekt met traditie en belegt trainingskamp in Nederland in de voorbereiding

6 juni om 18:55

Ajax gaat komende zomer niet in het buitenland, maar in Nederland op trainingskamp. Dat onthult interim algemeen directeur Menno Geelen in de Pak Schaal Podcast van Voetbal International.

De laatste jaren is Ajax vaak te vinden in Duitsland, waar het vaak een trainingskamp belegt in de buurt van shirtsponsor Adidas. Dat gaat deze zomer niet gebeuren, mede omdat de 'Spaanse, Duitse en Engelse' clubs ook naar Nederland komen, begint Geelen in de podcast. Daarmee lijkt hij ook het een en ander te verklappen over de herkomst van de sparringpartners van de Amsterdammers.

Geelen heeft nog meer redenen om Ajax in Nederland te houden. "Het is hier niet al te warm, maar vaak wel redelijk goed weer. Het is goed geregeld in Nederland en de velden zijn goed”, vervolgt de bestuurder, die stelt dat het financiële plaatje niet de hoofdreden is om thuis te blijven, dat het er wel aan bijdraagt. "Nee, het is niet alleen kostentechnisch. Het is hier gewoon goed. Waarom zou je dan in een duur vliegtuig stappen?"

De plek waar Ajax zijn tenten uit gaat slaan, is ook al bekend. Dat gaat gebeuren in Wageningse berg. Ook de supporters worden niet vergeten. "We willen ook een open training doen voor de fans daar. Zodat de supporters in die regio ook eens naar een training van Ajax kunnen komen", klinkt het.

In tegenstelling tot Ajax vertrekken Feyenoord en PSV wel naar het buitenland. De Rotterdammers zijn in Oostenrijk te vinden, terwijl de Eindhovenaren naar Duitsland gaan.