Waarom het goed nieuws voor Feyenoord en Ajax is dat zes PL-clubs móéten verkopen

Chelsea moet spelers verkopen en dat is goed nieuws is voor Feyenoord en Ajax
6 juni om 13:54
Laatste update: 6 juni om 13:57

Vanwege de profability and sustainability rules (PSR) zijn er zes clubs uit de Premier League die voor 1 juli spelers moeten verkopen, weet Sky Sports. Dat zou wel eens goed nieuws kunnen zijn voor Feyenoord en Ajax. VoetbalNieuws.nl legt je uit waarom.

Om welke zes clubs gaat het?

De zes clubs waar het volgens het Engelse medium om gaat zijn Chelsea, Aston Villa, Newcastle United, Everton, Nottingham Forest en Leicester City. Zij moeten inkomsten genereren om de transfermarkt om aan de PSR-regelgeving te voldoen, de regelgeving die ervoor zorgt dat clubs financieel gezond blijven in Engeland. Op 30 juni is er voor de clubs dus een ware 'mini deadlineday', zoals het bij Sky wordt genoemd.

Chelsea bezit over transferdoelwit van Feyenoord en Ajax

Chelsea is één van de clubs waarvan gezegd dat ze moeten verkopen. Op Stamford Bridge staat Omari Hutchinson onder contract. De aanvaller wordt volgens de toonaangevende media begeerd door zowel Feyenoord als Ajax, die wel flink in de buidel moeten tasten voor de aanvaller. Er worden bedragen van tussen de 21 en 26 miljoen euro genoemd. Dat bedrag zou naarmate de deadline nadert wel eens kunnen zakken, mocht er tot die tijd op uitgaand gebied weinig zijn gebeurd bij Chelsea.