Deze scheidsrechters hebben de leiding over de laatste oefenduels van Oranje

Wie fluit Nederland - Canada, wie fluit Nederland - IJsland
5 juni om 20:20

Nederland werkt met twee oefenwedstrijden toe naar het begin van het EK 2024. Daarin treft Oranje in de openingswedstrijd Polen, maar eerst zijn Canada en IJsland nog tegenstander. Welke scheidsrechters staan er aan het roer? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Op woensdagavond staat Nederland voor een oefenwedstrijd tegen Canada. Door verschillend blessureleed of latere aansluiters kan Ronald Koeman niet gebruik maken van zijn volledige selecite. In De Kuip wordt er om 20.45 uur afgetrapt. Vier dagen later, op maandagavond, wacht voor Oranje het uitzwaaiduel met IJsland. Daarna zal Nederland afreizen richting Duitsland om zich voor te bereiden op het openingsduel van het Europees Kampioenschap in het buurland.

Welke scheidsrechters leiden de laatste oefenduels van Oranje?

Voor beide duels zijn twee verschillende scheidsrechters aangesteld. De eerste wedstrijd zal onder leiding staan van een Noor. Rohit Saggi zal Nederland - Canada in goede banen moeten leiden. Het is de eerste keer dat Saggi een wedstrijd van het Nederlands elftal mag fluiten. Voor het uitzwaaiduel met IJsland is de keuze gevallen op een Griekse arbiter. Evangelos Manouchos zal ook voor het eerst in zijn carrière het elftal van Koeman fluiten. Voor de Griek is het zelfs zijn debuut bij een oefeninterland op het hoogste niveau. Wel was hij de scheidsrechter bij het Conference League kwalificatieduel tussen AZ en SK Brann. 

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!