'Geertruida in nadrukkelijke belangstelling van viertal Engelse topclubs'

'Geertruida op de radar van vier topclubs uit de Premier League'

5 juni om 14:13

Feyenoord-verdediger Lutsharel Geertruida mag rekenen op verregaande interesse van vier Engelse topclubs, meldt het Algemeen Dagblad. Liverpool, Tottenham Hotspur, Newcastle United en West Ham United jagen op de handtekening van de mandekker. 

Geertruida leek de vorige zomer nog lang op weg naar RB Leipzig en Feyenoord ontving zelfs een bod van ruim dertig miljoen euro, maar na de landstitel wilde de Rotterdamse club een hoger bedrag ontvangen. Uiteindelijk kwamen de partijen er niet uit en bleef de speler in de havenstad, maar ook deze zomer is de interesse groot. De verwachting is volgens het AD wel dat Feyenoord een lagere transfersom zal ontvangen dan vorig jaar het geval zou zijn geweest.

Vanwege het EK en de selectieplek van Geertruida is de verwachting dat er pas na het toernooi, dat op 14 juli eindigt, duidelijkheid komt over de toekomst van de speler. Aangezien de speler en club niet tot een verlenging zijn gekomen, is de kans wel levensgroot dat Geertruida deze zomer vertrekt. Vooral de interesse van Liverpool zal interessant zijn voor Geertruida: Arne Slot begint daar deze zomer als head coach en het ziet ernaar uit dat de Nederlander enkele bekenden wil ophalen uit Rotterdam.