Dit zijn de tien spelers waar Liverpool en Slot afscheid van zullen nemen

Deze tien spelers zien we niet meer terug bij Liverpool
5 juni om 11:28

Liverpool heeft bekendgemaakt dat tien spelers de club deze zomer transfervrij verlaten. De nieuwe manager Arne Slot zal niet meer samenwerken met Joël Matip en Thiago Alcántara, maar ook andere namen in de selectie mogen vertrekken. VoetbalNieuws.nl vertelt je wie dit zijn.

Zowel Matip als Thiago krijgt geen nieuw contract bij Liverpool. Matip speelde sinds 2016 voor de club en won onder andere de Champions League en Premier League. Thiago, die in 2020 overkwam van Bayern München, had door blessures een beperkte rol. Beide spelers hebben te maken gehad met blessures, wat hun speeltijd het afgelopen seizoen aanzienlijk heeft verminderd.

Naast Matip en Thiago vertrekken ook jeugdspelers Adam Lewis, Melkamu Frauendorf, Mateusz Musialowski, Nathan Giblin, Francis Gyimah, Luke Hewitson, Niall Osborne en Cody Pennington. De club heeft aangegeven dat de reservekeeper Adrián, samen met de jonge verdedigers Jacob Poytress en Reece Trueman, wel een aanbieding heeft gekregen om hun contract te verlengen.

De zomer belooft grote veranderingen voor Liverpool, met Slot die de leiding overneemt van Jürgen Klopp. Liverpool's retained list, waarin de namen van de vertrekkende spelers worden vermeld, toont aan dat er flink wat mutaties zullen plaatsvinden. Musialowski, die bekend staat als de 'Poolse Messi', heeft niet voldaan aan de verwachtingen en is ook één van de jeugdspelers die de club verlaat.