Deze Oranje-ster moet volgens Ronald De Boer gepasseerd worden op het EK

Volgens De Boer is er geen plek voor deze speler op het EK
5 juni om 11:08

Ronald de Boer zou Teun Koopmeiners op de bank zetten bij het Nederlands elftal, ondanks zijn goede seizoen bij Atalanta. De voorkeur van de oud-voetballer gaat uit naar Tijjani Reijnders. Arnold Mühren heeft echter een andere mening. VoetbalNieuws.nl neemt de uitspraken met je door.

In de nederlaag tegen Duitsland speelde het middenveld met Jerdy Schouten, Reijnders en Joey Veerman. Volgens De Boer zou dit middenveld behouden moeten blijven als Frenkie de Jong niet fit genoeg is. "Schouten en Veerman zijn een goed duo bij PSV en Reijnders voegt diepgang toe als aanvallende middenvelder," aldus De Boer tegen de NOS.

Dit betekent dat Koopmeiners op de bank zou beginnen, ondanks zijn sterke prestaties. "Het doet pijn, want je kunt bijna niet om hem heen. Maar ik denk dat Reijnders beter in het team past," stelt De Boer. Mühren daarentegen zou Koopmeiners wel opstellen. "Hij heeft een prachtig seizoen gehad en kan zowel aanvallen als verdedigen," aldus de voormalig Oranje-international.

De Boer twijfelt of een middenveld met twee Eredivisie-spelers niet te licht is voor het EK. "Daarom zijn oefenduels goed, ook al zijn Canada en IJsland geen hoogvliegers," zegt De Boer. Mühren is het hier niet mee eens. "Europees hebben Schouten en Veerman bij PSV laten zien dat ze hun mannetje kunnen staan. Niemand in Nederland legt de ballen zo neer als Veerman. Zelfs De Jong niet."