De psychologe van Almere City weerspreekt de beschuldigingen aan Maduro

Psychologe Almere verdedigt Hedwiges Maduro tegen lekbeschuldiging

5 juni om 08:45

Sportpsychologe Annemieke Griffin-Zijerveld heeft openhartig gesproken over de nasleep van haar uitspraken over Ajax onder Maurice Steijn. In een interview met De Volkskrant weerlegt ze beschuldigingen aan het adres van Hedwiges MaduroVoetbalNieuws.nl zet haar uitspraken voor je op een rij.

Griffin-Zijerveld kreeg serieuze doodsbedreigingen na haar kritische opmerkingen over het leiderschap bij Ajax op Radio 1. Ze vertelt: "Het probleem was dat ik serieuze doodsbedreigingen kreeg. Mijn man, een Amerikaanse militair, heeft een diplomatieke functie. Bedreigingen moet ik melden bij zijn werk, waarna onderzoek volgt."

De psychologe werd beschuldigd van het verkrijgen van informatie via een lek binnen Ajax, waarbij al snel de naam van Maduro viel. Maduro werkte eerder samen met Griffin-Zijerveld en was assistent-trainer van Steijn. Griffin-Zijerveld ontkent echter deze beschuldiging: "Het was vervelend voor Hedwiges en totaal onjuist. Ik baseerde me op wat ik op tv zag, en wat heel vervelend was voor de spelers van Ajax."

Maurice Steijn gaf in het programma Rondo aan te denken dat de informatie van Griffin-Zijerveld wel bij Maduro vandaan kwam. "Dat kan je bijna een op een nagaan dat het zo is gebeurd. Het voelde heel slecht dat die informatie uit mijn staf kwam. Je bent met zijn vijven in een trainerskamer en dan moet je elkaar onvoorwaardelijk steunen. Als je dan van één het gevoel hebt dat hij een andere weg bewandelt."

Griffin-Zijerveld benadrukt dat haar analyse gebaseerd was op observaties van gedrag, een kernonderdeel van haar vak. "Een psycholoog is een gedragsdeskundige. Het eerste college bij psychologie was: vertrouw nooit wat mensen zeggen. Wij observeren gedrag. Dat is mijn beroep," aldus de psychologe.

Griffin-Zijerveld stopte recentelijk als psychologe bij Almere City en gaat verhuizen naar Spanje om daar een nieuw project te starten.