Wat een prestatie: zestienjarige Ajacied schrijft historie bij debuut voor de VS

Zestienjarige Ajacied maakt debuut voor Amerika
5 juni om 07:40
Laatste update: 5 juni om 07:52

Lily Yohannes scoorde in haar debuut voor de Amerikaanse nationale vrouwenploeg in de 3-0 overwinning tegen Zuid-Korea. De zestienjarige speelster van Ajax kwam in de 72e minuut het veld in en scoorde tien minuten later de derde goal.

De zestienjarige Lily Yohannes maakte dinsdagavond haar debuut voor de Amerikaanse nationale vrouwenploeg tegen Zuid-Korea. Yohannes, die de achtste jongste speelster ooit is voor het team, betrad het veld in de 72e minuut van de wedstrijd in St. Paul, Minnesota. Slechts tien minuten later vond ze het net met een koelbloedige afwerking, waardoor ze de derde jongste doelpuntenmaker in de geschiedenis van de ploeg werd.

Yohannes reageerde enthousiast na afloop. "Het is echt een droom die uitkomt," zei Yohannes na de wedstrijd in de uitzending bij TNT. "Ik heb dit scenario zo vaak in mijn hoofd afgespeeld voor deze wedstrijd, gewoon met het idee om het veld op te komen en te scoren. Dat was echt geweldig van mijn teamgenoten die naar me toe renden, dat maakte het zoveel specialer."

De tiener, geboren in Virginia en spelend voor Ajax, werd in maart al geselecteerd voor de SheBelieves Cup, maar maakte toen geen speelminuten. Dit keer maakte ze een grote indruk in haar twintig minuten op het veld, waarbij ze haar debuut met een doelpunt bekroonde.

Met haar doelpunt completeerde Yohannes de 3-0 overwinning voor de VS, na eerdere doelpunten van Crystal Dunn en Sophia Smith. Trinity Rodman gaf de assist bij de goal van Yohannes, die het net vond na een lage voorzet.