Nigel de Jong doet een gewaagde uitspraak richting het EK

De Jong doet gewaagde uitspraak: dit zegt hij over de kansen van Oranje op het EK

5 juni om 06:50

Nigel de Jong heeft hoge verwachtingen van het Nederlands elftal op het EK. Bij OnsOranje spreekt de directeur topvoetbal van de KNVB zijn vertrouwen uit in een eindzege. VoetbalNieuws.nl zet zijn belangrijkste uitspraken voor je op een rij.

"Ik heb hoge verwachtingen, ik heb hele hoge verwachtingen," zegt De Jong tegen Jeremain Lens en Ron Vlaar, met wie hij in Oranje speelde. "Ik verwacht ook gewoon dat we ver komen, zeker die finale halen en uiteindelijk die cup gaan tillen met z'n allen." De Jong speelde zelf in de finale van het WK 2010 en pakte brons in 2014. Hij hoopt nu op de hoofdprijs en grapt dat hij de cup persoonlijk zal vasthouden: "Of het nou wel of niet mag."

Nog tien dagen en dan gaat het EK van start met de wedstrijd tussen Duitsland en Schotland. Nederland speelt zijn eerste wedstrijd tegen Polen in Hamburg. In dezelfde groep zitten ook Frankrijk en Oostenrijk. Koeman's team moet tegen Polen winnen om een goede start te maken. De bookmakers zien Nederland niet als favoriet, maar De Jong gelooft in succes. Hij benadrukt dit ook in het programma Oranje Road Trip op YouTube. "Ik verwacht dat we ver komen, zeker de finale halen en uiteindelijk die cup tillen met z'n allen."

Oranje begint het EK op zondag 16 juni tegen Polen. Daarna volgen wedstrijden tegen Frankrijk en Oostenrijk. De finale wordt gespeeld in Berlijn. In de voorbereiding speelt Nederland nog tegen Canada en IJsland.