Latijns-Amerikaans voetbalfeest: waar kan je de Copa América 2024 zien?

Op welke zender is de Copa América 2024?
3 juni om 08:20

Het EK staat voor de deur, maar dat is niet het enige toernooi wat deze zomer gaat plaatsvinden. Ook de strijd om de Copa América gaat losbarsten. Waar en hoe kan je naar het toernooi kijken? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Met favorieten Brazilië en Argentinië van de partij zal de Copa América op hetzelfde moment plaatsvinden als het EK 2024. Het toernooi is een voorproefje voor het WK 2026, want de Verenigde Staten heeft de organisatie op zich genomen. Het land zal samen met Mexico en Canada het WK 2026 organiseren, maar er is dus ook al een voorproefje. De eerste groepswedstrijd staat voor 21 juni en de finale vindt plaats in de nacht van 14 op 15 juli.

Op welke zender is de Copa América te zien?

Waar Ziggo Sport de uitzendrechten had voor de editie van 2021, is de Copa América deze editie te zien op een andere zender. Begin mei werd bekend dat Viaplay de rechten van het toernooi in handen had gekregen en daarom kunnen voetbalfans bij die zender de wedstrijden live zien. Het is echter nog onbekend of alle wedstrijden uitgezonden zullen worden.