'Ajax heeft nieuwe aanvallende optie op het oog en spreekt in Turkije'

Ajax heeft interesse in Oğuz Aydın
31 mei om 13:10

Ajax heeft in de zoektocht naar een nieuwe aanvaller de pijlen gericht op Turkije. Volgens Turkse media zouden de Amsterdammers in gesprek zijn met Oğuz Aydın. De aanvaller staat momenteel onder contract bij Alanyaspor.

'Ajax is officieel begonnen aan de gesprekken met de entourage van Oğuz Aydın', schrijft de Turkse journalist Yağız Sabuncuoğlu van het medium SportsDigitale op X. De aanvaller heeft een waarde van 2.3 miljoen op transfermarkt.com en speelt momenteel voor Anlanyaspor in de Turkse Süper Lig.

Al eerder kwam naar buiten dat de Amsterdammers haastig op zoek zijn naar een nieuwe buitenspeler. In Aydın treft Ajax een buitenspeler die op beide flanken uit de voeten kan en ook in de spits kan spelen. De geboren Nederlander heeft de Turkse nationaliteit en is rechtsbenig. Ook speelde hij al eerder onder nieuwe hoofdcoach Francesco Farioli.

Hoe ver de Amsterdammers zijn met de mogelijke komst van de Turk is niet duidelijk. Aydın heeft een contract tot medio 2026 en maakte eerder de overstap van Boekaspor 1928 naar zijn huidige werkgever. In Nederland speelde hij in de jeugdopleiding van AZ.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!