Twents transfernieuws: Kuipers tekent voor vier jaar bij FC Twente

Bas Kuipers verlaat Go Ahead Eagles voor FC Twente
26 mei om 18:25

Paul Bosvelt heeft bevestigd dat Bas Kuipers volgend seizoen niet meer voor Go Ahead Eagles zal spelen. De aanvoerder van de Deventenaren vertrekt richting FC Twente. Daar heeft hij een contract van vier jaar getekend.

Kort voor het duel met FC Utrecht in de finale van de play-offs om Europees voetbal maakte Bosvelt in een interview met ESPN het nieuws bekend. Eerder lekte al uit dat de Tukkers interesse hadden in de aanvoerder van Go Ahead Eagles, maar toen was de deal nog niet beklonken. Bij Go Ahead had men gehoopt het nieuws over de play-offs heen te tillen, maar dat is niet gelukt.

"Ja, er zijn al de nodige berichten in de pers geweest", spreekt Bosvelt voor de camera's van ESPN als hij over het onderwerp wordt gevraagd. "We hebben het geprobeerd om over de play-offs heen te tillen, maar FC Twente was iets te enthausiast. Het zei zo. Bas speelt vandaag nog met ons mee en daarna zien wij wel verder."

In 2020 maakte Kuipers een transfer van NEC richting Go Ahead Eagles. In totaal speelde hij 133 wedstrijden in het geel-rood van de Eagles en daarin scoorde dertien keer en leverde hij veertien assists af. Ook promoveerde hij met Go Ahead vanuit de Keuken Kampioen Divisie in het seizoen 2020/2021.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!