Francesco Farioli over Louis van Gaal en kende Van Gaal Farioli?

Wat zegt Farioli over de samenwerking met Van Gaal en kende Van Gaal de Italiaan?

24 mei om 07:15

Francesco Farioli kijkt er erg naar uit om samen te werken met Louis van Gaal. Van Gaal is nog altijd actief bij Ajax als adviseur. Wat zegt Farioli over de oud-bondscoach en kende Van Gaal Farioli eigenlijk wel? VoetbalNieuws zet het voor je op een rij.

Sinds donderdagmiddag heeft Ajax eindelijk een opvolger voor John van 't Schip. Daarmee komt aan alle speculatie een eind, want Farioli heeft een driejarig contract getekend in Amsterdam. Tijdens zijn eerste interviews sprak de Italiaan vooral zijn bewondering uit over de Amsterdamse club en daarin viel vaak de naam van Johan Cruijff. Toch kijkt hij ook uit naar de samenwerking met Van Gaal, zo zegt hij in een interview met Voetbal International

Wat zegt Farioli over Van Gaal?

'Ik heb hem nog niet gesproken, maar wel natuurlijk ambassadeurs van hem', verklaart de Italiaan tegen VI. 'Alex Kroes en Marijn Beuker gaven onze woorden aan elkaar door. Ik kijk er enorm naar uit om de kans te hebben hem te spreken. Als je het hebt over mentors en inspiratiebronnen, dan moet ik hem natuurlijk ook noemen. Ik kijk er erg naar uit om met hem te praten, om wat advies in te winnen en ik hoop hem hier zo veel mogelijk te hebben en van hem te leren. Want in het voetbal stop je nooit met leren, om die kans en dat geluk te hebben om iemand met zijn kennis en charisma in de buurt te hebben… Laat ik het zo zeggen: ik denk dat ik hem voor behoorlijk wat diners ga uitnodigen!'

Was Van Gaal bekend met Farioli?

Lange tijd lag Graham Potter op pole position bij Ajax. De oud-Chelsea coach had te hoge eisen en dus schakelde de Amsterdammers door richting Farioli. Hoewel de Italiaan graag met Van Gaal wil dineren is hij helemaal niet bekend met Farioli. "Nee, Louis van Gaal en Danny Blind kenden hem niet persoonlijk en ook niet via anderen", zegt Alex Kroes in een interview met De Telegraaf. "Ze hebben zich wel in hem verdiept. Ook zij zeggen dat de dingen die ze zien, horen en lezen ze bevallen. Zij vinden Farioli ook een iets groter risico, maar hebben hun zegen gegeven. De keuze is ook breed gedragen in de directie. We hebben gezegd: we gaan ervoor, want we willen het over deze boeg gooien."

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!