Deze aanpassing van de buitenspelregel hoopt FIFA-directeur Wenger door te voeren

Arséne Wenger hoopt een verandering in de buitenspelregel door te kunnen voeren
23 mei om 11:34
Laatste update: 23 mei om 11:38

De buitenspelregel is onderhevig aan verandering, zo vindt Arséne Wenger volgens The Times. De voormalig coach van Arsenal die momenteel chief global development bij de FIFA is, wil de aanvallende partij meer in het voordeel stellen.

De huidige buitenspelregel kunnen we allemaal dromen. Wanneer je met een lichaamsdeel waarmee je kan scoren wordt aangespeeld achter de laatste lijn van je tegenstander, al is het maar een millimeter, sta je buitenspel. Met name sinds de intrede van de VAR en het trekken van strakke lijnen is daar de nodige controverse over ontstaan.

Wenger loopt al langer met het idee van een aanpassing op de regel, maar wil dit volgens het Engelse medium nu ook echt gaan doordrukken. Deze aanpassing houdt in dat er 'daglicht' te constateren moet zijn tussen de aanvaller en de laatste verdediger. De aanvaller staat pas buitenspel wanneer alle delen van het lichaam waarmee gescoord kan worden voorbij de tegenstander zijn.

Of het Wenger gaat lukken om het international FA Board (IFAB) te overtuigen, is de vraag. De voormalig Portugese voetballegende Luís Figo is de hoofd van de IFAB en staat er gereserveerd in, klinkt het. Mocht er voor de aanpassing van de regel worden gestemd, dan zouden ze deze eerst willen testen in een competitie waarin de VAR een rol speelt voordat de regel op macroniveau wordt doorgevoerd.

Lees meer over:

Deel via