AZ verwacht drukke transferzomer: 'Drie spelers op nominatie voor verkoop'

AZ gaat drukke transferzomer tegemoet
22 mei om 10:20

AZ zal tijdens het zomerse transferwindow erg actief zijn. Drie spelers staan op de nominatie om verkocht te worden en er moeten ook vervangers gehaald worden. Wie gaan Alkmaar mogelijk verlaten? VoetbalNieuws.nl legt het je uit.

De eerste deal voor volgend seizoen heeft AZ al gesloten. Maarten Martens blijft ook volgend seizoen de trainer in Alkmaar. De Belg volgde Pascal Jansen op als trainer van AZ, maar zou in eerste instantie slechts tot het einde van het seizoen blijven. Kort geleden maakte de Alkmaarders aan alle speculatie een einde en voor de camera's van ESPN gaf Martens toe te blijven. Het is echter nog de vraag met welke selectie hij het moet gaan doen. Net als in de afgelopen seizoenen wacht AZ een zomer vol vraagtekens, waarbij het niet de vraag is of, maar wie er gaan vertrekken.

Wie kunnen vertrekken bij AZ?

Over de transferzomer van AZ is technisch directeur Max Huiberts erg open in een interview met De Telegraaf. 'Het is niet zo ingewikkeld om te voorspellen wat er nu staat te gebeuren', begint hij in de krant. 'Het is zeker dat Dani de Wit zal vertrekken, de kans is groot dat Vangelis Pavlidis gaat vertrekken en we weten dat Yuki Sugawara nog maar een contract van een jaar heeft.' Daarmee lijkt ook de Japanner te gaan vertrekken, want anders loopt AZ mogelijk miljoenen mis.

Daarnaast zijn er vraagtekens over Mathew Ryan. De Australiër lijkt te gaan vertrekken, maar of de wegen van AZ en Ryan echt gaan scheiden is nog maar de vraag. 'We hebben inmiddels gesproken met Ryan, om hem te vragen hoe hij zijn toekomst ziet. Hij zegt hier gelukkig te zijn en het naar zijn zin te hebben. Het zou zomaar kunnen dat hij blijft.' Volgens De Telegraaf heeft Ryan een contractverlenging aangeboden gekregen door AZ, maar blijft zijn toekomst ongewis.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!