Dit is hoe Pusic denkt over het mogelijk opvolgen van Arne Slot

Marino Pusic over Feyenoord en Arne Slot
17 mei om 08:45

Voor Marino Pusic is het een eer dat hij gelinkt wordt aan de Feyenoord-vacature. De huidige trainer van FC Shakhtar Donetsk werkte eerder al met Arne Slot als zijn assistent. Wat zegt Pusic precies? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Voor Shakhtar Donetsk is het eerste seizoen onder Pusic een groot succes. Sinds eind oktober staat de Nederlander aan het roer en het ging de Oekraïnse sindsdien voor de wind. In de groepsfase van de Champions League werd van FC Barcelona gewonnen en de Europa League werd gehaald. Daar strandde de club echter in de tussenronde. Wel pakte Kroty de nationale dubbel. Met een ruime voorsprong op Dynamo Kiev werd de landstitel gegrepen en in de beker werd Vorskla Poltava met 1-2 verslagen.

Wat zegt Pusic over het hoofdtrainersschap van Feyenoord?

Met het vertrek van Slot komende zomer zingen er veel namen rond in Rotterdam. Zo ook die van Pusic. Als assistent van Slot maakte hij naam voor zichzelf en dus is er een mogelijkheid dat hij komende zomer terug zal keren in De Kuip. Voor de trainer van Shakhtar is het een hele eer dat hij genoemd wordt bij de vacature. "Het is uiterst eervol dat mijn naam wordt genoemd. Dat laat wel zien dat er waardering is voor wat ik heb neergezet bij Feyenoord", zegt hij in een interview tegen De Telegraaf.

"Laat ik allereerst zeggen dat het een fantastische stap is die Arne gaat maken. En die heeft hij ook dik verdiend, want hij heeft het geweldig gedaan bij Feyenoord. Natuurlijk streelt het dat mijn naam genoemd wordt bij zo’n grote club. Dat laat wel zien dat ik als assistent-trainer iets heb neergezet bij Feyenoord. Meer kan ik er op dit moment niet over zeggen. Mijn contract bij Shakhtar loopt nog twee jaar door en ondanks de zware omstandigheden heb ik het hier naar mijn zin. We zullen zien wat de toekomst gaat brengen."

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!