Pusic maakt indruk bij Shakhtar en kroont zich kampioen van Oekraïne

Pusic maakt indruk bij Shakhtar en kroont zich kampioen van Oekraïne

12 mei om 08:00

Marino Pusic is erin geslaagd om zijn eerste seizoen kampioen te worden met Shakhtar Donetsk. Zaterdag werd er tegen de nummer twee Dinamo Kiev met 1-0 gewonnen waardoor het team van Pusic niet meer te achterhalen

Pusic begon dit seizoen nog als assistent van Arne Slot bij Feyenoord, maar tekende in oktober 2023 als trainer van de Oekraïnse topclub. Daar nam hij het stokje over van Patrick van Leeuwen en had niet lang nodig om zijn stempel te drukken. In één van de eerste wedstrijden onder zijn leiding won Shakhtar met 1-0 van FC Barcelona in de Champions League. Ook kende Pusic met zijn team een ongekende reeks door sinds november geen punten meer te verspelen en de laatste vijftien duels winnend af te sluiten.  

Het kampioenschap is voor Pusic zijn tweede prijs als eindverantwoordelijke. In 2019 werd de trainer kampioen van de eerste divisie met FC Twente. Voor Shakhtar is de titel het derde kampioenschap op rij. 

Pusic heeft een contract tot 2026 bij Shakhtar. Toch wordt hij door verschillende media genoemd als mogelijke opvolger van Feyenoord-trainer Arne Slot, die in de nadrukkelijke belangstelling staat van Liverpool. In Pusic’s periode als assistent bij Feyenoord van 2021 tot 2023 wist de ploeg een landstitel te behalen en de finale van de Conference League te bereiken.