Voormalig Manchester United-assistent over Erik ten Hag: ‘Hij is niet geschikt'

Voormalig Manchester United-assistent over Erik ten Hag: ‘Hij is niet geschikt'
11 mei om 13:18
Laatste update: 11 mei om 13:23

Erik ten Hag kent een moeilijke periode bij Manchester United. De Engelse gigant dreigt Europees voetbal mis te lopen. In de Manchester Evening News gaat oud-assistent Rene Meulensteen in op de positie van de trainer.

Volgens Meulensteen is Ten Hag niet geschikt om de Premier League giganten te coachen. Ten Hag kent een teleurstellende reeks met United in zijn tweede seizoen bij de club. Zijn ploeg staat op een teleurstellende achtste plek. United heeft achttien nederlagen in alle competities geleden en verloor afgelopen week met 4-0 van Crystal Palace. De Red Devils maken nog wel aanstalten op een prijs, want later deze maand spelen zij de FA cup-finale tegen stadsgenoot Manchester City.

Ten Hag’s contract loopt in de zomer van 2025 af. Er wordt door de media veel over zijn toekomst gespeculeerd gezien het vertoonde spel en de slechte resultaten. Volgens Meulensteen, die zes jaar bij de club werkte onder Sir Alex Ferguson, betekenen de constante strubbelingen dat Ten Hag niet geschikt is als trainer van United. "Manchester United is in niveau teruggevallen en dat is zorgwekkend. De cijfers laten dat duidelijk zien, zo simpel is het. Je kan kijken naar de Champions League en naar de Premier League: dertien nederlagen, een doelsaldo van min drie, de club staat achtste in de Premier League, United is niet verzekerd van Europees voetbal.. Er zijn veel tekenen dat ze niet de goede kant op gaan. Als je dat allemaal analyseert, dan kun je duidelijk zeggen dat Ten Hag niet de juiste man is om United voorwaarts te krijgen."

Toch is van Meulensteen niet van mening dat Ten Hag een slechte trainer is. De voormalig trainer van Fulham kaart aan dat er veel veranderingen plaatsvinden in de clubleiding bij United. "We weten allemaal dat er op de achter de schermen veranderingen plaatsvinden met de komst van Jim Radcliffe. Er is dus een hoop aan de hand op de achtergrond bij Manchester United. De belangrijkste personen om te beoordelen of Ten Hag de geschikte persoon is, zijn Radcliffe en zijn team. Ten Hag is geen slechte coach en ik ben er zeker van dat hij geen slechte trainer is, gezien zijn geschiedenis bij Ajax."

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!