Nieuws

Dit is Wim Frijns, de stadionspeaker van Roda JC die fans verkeerd informeerde

Dit is Wim Frijns, de stadionspeaker van Roda JC die fans verkeerd informeerde

3 mei - 22:55 Laatste update: 6 mei - 15:20

Roda JC-fans dachten vrijdag minutenlang dat promotie naar de Eredivisie een feit was. Het had allemaal te maken met verkeerde informatie van de stadionspeaker van Roda, die stelde dat Groningen op achterstand was gekomen tegen Telstar. Wie is Wim Frijns, de man achter de megafoon? VoetbalNieuws.nl vertelt het je. 

Wie is Wim Frijns, de stadionspeaker van Roda JC? 

Wim Frijns werd geboren op 19 januari 1951 en is al 24 jaar lang de stadionspeaker van Roda JC. Frijns is al jarenlang een fenomeen in Limburg en is naast stadionspeaker ook al sinds zijn 15e DJ. Bovendien is Frijns elke woensdag te horen op RTV Parkstad. 

Frijns staat al decennia lang in grote discotheken in Limburg en is mede-eigenaar van de Diligence. In deze discotheek traden onder meer groepen als Golden Earring, Earth Wind & Fire en de Four Tops op.

Op 3 mei ging Frijns de fout in als stadionspeaker van Roda JC toen hij het publiek informeerde dat Groningen op achterstand was gekomen. Door de informatie dachten fans dat Roda direct gepromoveerd was naar de Eredivisie en daardoor volgde een veldbestorming. Groningen speelde echter gelijk en daarom moeten Roda en Groningen op 10 mei in een onderling duel uitmaken wie promoveert naar de Eredivisie.

Frijns ging enkele minuten na zijn fout in gesprek met ESPN en de stadionspeaker krijgt veel lof voor het feit dat hij direct zijn fout toe wilde geven op nationale televisie. De meningen over Frijns zijn verdeeld op X na zijn fout.