Volgens Voetbal International gaat het Ajax-middenveld komende zomer op de schop

Bezem door de Ajax-selectie: zo gaat het middenveld naar verwachting op de schop

24 april om 09:29

Ajax gaat naar verwachting een flink drukke transferzomer tegemoet. Volgens Voetbal International gaat een groot deel van de selectie op de schop, zo ook op het middenveld. Dat is wel meteen de linie waar naar verwachting het minst staat te gebeuren.

Kenneth Taylor lijkt volgens VI zeker van zijn plek in de selectie. De middenvelder maakt volgens het weekblad mooie stappen in, op het veld, maar ook daarbuiten. Ajax twijfelt dan ook geen moment aan de potentie en zijn kwaliteiten.

Waar in Amsterdam wel over wordt getwijfeld, zijn Branco van den Boomen, Benjamin Tahirovic en Kian Fitz-Jim. De eerste twee genoemden werden door Sven Milsintat  naar de club gehaald maar hebben nog geen indruk gemaakt, klinkt het. Van drietal wordt een vertrek niet uitgesloten. Voor Tahirovic toonde SC Freiburg afgelopen winter al interesse.

Wie wel in de hoofdstad lijken te mogen blijven, zijn Jordan Henderson, Sivert Mannsverk, Kristian Hlynsson en Silvano Vos. Van Henderson - die gehaald is voor zijn leiderschap - hopen ze binnen Ajax dat hij topfit aan de voorbereiding kan beginnen, aldus VI. In Mannsverk zien de Amsterdammers een speler met de kwaliteiten die de club nodig heeft en ook Hlynsson staat er goed op. Er zijn gesprekken met de IJslander om zijn contract open te breken. Ook in Vos wordt nog toekomst gezien, aldus VI. Het jeugdproduct ligt nog vier jaar vast in de hoofdstad en gaat komend seizoen mogelijk meer minuten maken in de hoofdmacht.