'Mogelijke kentering bij Ajax: bestuursraad wil heroverweging ontslag Kroes'

'Mogelijke kentering bij Ajax: bestuursraad wil heroverweging ontslag Alex Kroes'
13 april om 21:50
Laatste update: 13 april om 21:53

De bestuursraad van Ajax, die 73 procent van de aandelen in handen heeft, verzoekt de raad van commissarissen om het besluit tot het ontslag van Alex Kroes te herzien. Dat melden De Telegraaf en de NOS. De bestuursraad heeft de raad van commissarissen onder leiding van Michael van Praag een brief gestuurd met dit verzoek, na een reeks overwegingen en een persoonlijk gesprek met Kroes.

In de brief, die zaterdagavond naar de leden van Ajax is gestuurd, stelt de bestuursraad dat, ondanks de complexiteit van de situatie als beursgenoteerde onderneming, er mogelijkheden zijn voor een terugkeer van Kroes bij Ajax onder bepaalde voorwaarden.

"De bestuursraad is zich zeker beuwst van de bestuurlijke regels en de complexiteit aangezien Ajax een beursgenoteerde onderneming is", citeert de NOS. "Toch gelooft zij dat een heroverweging mogelijk is welke kan leiden tot een terugkeer van Alex Kroes bij Ajax in welke vorm en onder welke voorwaarden dan ook."

De bestuursraad benadrukt de urgentie van de situatie, gezien de belangrijke periode die Ajax zowel op als naast het veld tegemoet gaat. Zij hopen op korte termijn tot een heroverweging te komen die het belang van de club dient, voorafgaand aan de bijzondere vergadering van aandeelhouders op 21 mei.