Breaking news

De Telegraaf confronteert Mislintat: 'Jouw collega heeft mijn reputatie verminkt'

De Telegraaf confronteert Mislintat: 'Jouw collega heeft mijn reputatie verminkt'

12 april - 06:53 Laatste update: 07:02

Af en toe laat Sven Mislintat wat van zich horen over Ajax of een mogelijke terugkeer bij Borussia Dortmund. Maar een groot interview is er nog niet verschenen. Recent sprak De Telegraaf gehaast met de Duitser, die werd opgespoord vlak bij zijn mogelijk nieuwe werkstad. Er valt duidelijk te lezen dat Mislintat geen zin had in het abrupte vragenvuur.

"Nee geen kans. Dit is privé hier. Het is heel irritant wat jullie doen", luidt de eerste reactie van Mislintat als De Telegraaf pardoes voor hem staat met een camera en microfoon. "Ik hoef geen antwoord te geven”, vervolgt de oud-directeur. "KPMG gaf de antwoorden, ik ben niet geïnteresseerd in een interview. Waarom zou ik? Het legt zich vanzelf uit", meent hij. "Er is niks mis met mijn reputatie. De enige die mijn reputatie heeft kapotgemaakt, is één van jouw collega’s", stelt Mislintat.

Het is duidelijk dat Mislintat geen trek heeft in een interview met het medium, dat hem confronteert met zijn spraakmakende vertrek. De Duitser wil niks weten van de opmerking dat hij 'als een dief in de nacht' uit Amsterdam vertrok. "Dat hebben jullie van mij gemaakt. Jouw krant. Een van jouw collega’s", klinkt het. De ochtendkrant gaat vel in op de verwijzingen van Mislintat, die vervolgens weer van zich afbijt. "We gaan het over een paar jaar zien hoe de spelers zijn. Niet nu al. Ik denk dat drie of vier spelers het al hebben laten zien", meent de directeur.

Mislintat voelt zich duidelijk tegengewerkt door de krant. "Wat jouw collega vanaf dag één heeft gedaan, is mij de hele tijd irriteren. Mij overal de schuld van geven", meent hij. Op vragen over of de oud-directeur door Ajax is ontslagen of via een betaalde overeenkomst uit Amsterdam is vertrokken, wil Mislintat niet op in gaan. "Het contract is lang geleden al beëindigd", geeft hij aan. Volgens de oud-directeur zegt het alles dat men denkt dat alleen de spelers het probleem bij Ajax vormen. "Dat zegt alles. Jij denkt echt dat dit het probleem van deze club is. Succes daarmee. Natuurlijk zijn er andere problemen."