'Liverpool bereikt mondeling akkoord met Portugees als opvolger van Klopp'

Volgens Duitse media heeft Liverpool een mondeling akkoord met Rúben Amorim
9 april om 10:01
Laatste update: 9 april om 10:04

Liverpool heeft een mondeling akkoord bereikt met Rúben Amorim, aldus de Duitse tak van SkySport. Volgens het medium vormen alleen de onderhandelingen met Sporting Portugal mogeljk nog een sta-in-de-weg.

Van Liverpool is bekend dat ze al even op zoek zijn naar een nieuwe trainer, aangezien Jürgen Klopp enkele maanden geleden aankondigde komende zomer te gaan vertrekken op Anfield. De laatste weken dook de naam van Amorim steeds vaker er op en er zit nu schot in de zaak. Volgens SkySport Duitsland hebben de partijen nu een mondeling akkoord bereikt en ligt er een contract klaar tot 2027.

Dat Amorim daadwerkelijk naar Engeland gaat verhuizen is zeker nog geen uitgemaakte zaak. De Portugees ligt nog tot 2026 vast bij Sporting en dat betekent dat er ferme onderhandelingen wachten voor Liverpool. The Reds moeten mogelijk flink wat betalen en de deal kan nog klappen, klinkt het.

Amorim beleeft een topseizoen met Sporting. De trainer is hard op weg naar het eerste Portugese landskampioenschap van Sporting sinds drie jaar tijd. Afgelopen zaterdag werd er een grote stap gezet, aangezien de stadsderby met concurrent Benfica werd gewonnen (2-1).