Nieuws

Dit zegt de Duitse voetbalbond over een mogelijke verlenging van Nagelsmann

Dit zegt de Duitse voetbalbond over een mogelijke verlenging van Nagelsmann

3 april - 21:45

De Duitse voetbalbond wil graag verder met Julian Nagelsmann. De bondscoach van Die Mannschaft staat ook in de belangstelling van Bayern München om de taken van Thomas Tuchel over te nemen. Wat zegt oud-voetballer en bestuurder Rudi Völler erover? VoetbalNieuws.nl zet zijn uitspraken op een rij.

Al eerder liet de DFB weten graag verder te gaan met bondscoach Nagelsmann. Er zouden zelfs al gesprekken zijn geweest tussen beide partijen. Toch zit Bayern München ook kort op de zaak. Die Rekordmeister heeft nog altijd geen coach voor volgend seizoen en zag kandidaat Xabi Alonso afvallen. Het zou nu kijken naar de mogelijkheid om Nagelsmann terug naar de club te halen. Eind maart 2023 werd de bondscoach nog ontslagen bij Bayern door tegenvallende resultaten.

Wat zegt technisch directeur Völler?

"Ja, natuurlijk is er veel interesse in hem", zegt Völler tegen Sky Sports Germany. "Hij weet natuurlijk dat we een goed team hebben, waarmee we de komende jaren iets kunnen bereiken. Het coachen van een nationaal team is iets heel bijzonders. Het is het belangrijkste team dat we in Duitsland hebben. Ik denk dat hij dat leuk vindt. Dat is belangrijk om te weten. Aan het eind bespreken we het rustig. Natuurlijk weet hij dat we graag met hem verder willen. We hadden vóór de twee succesvolle interlands al aangegeven dat we ons kunnen voorstellen dat we met hem door kunnen gaan tot het volgende WK. Dat zou onze grote wens zijn."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!