Nieuws

Waarom het Ajax-vertrek van Kroes 'rampzalig' is voor Berghuis en Taylor

Waarom het Ajax-vertrek van Kroes 'rampzalig' is voor Berghuis en Taylor

3 april - 17:00 Laatste update: 17:00

De schorsing van algemeen directeur Alex Kroes bij Ajax is 'een absolute ramp', zegt zaakwaarnemer Guido Albers tegen VoetbalPrimeur. Albers, die spelers als Steven Berghuis en Kenneth Taylor vertegenwoordigt, had productieve gesprekken met Kroes over de toekomstplannen bij Ajax. De directeur maakte indruk met zijn leiderschap en duidelijke visie, maar zijn recente schorsing vanwege aandelentransacties met voorkennis zet een rem op de vooruitgang van de club.

"Hij was heel duidelijk over welke richting hij op wilde", vertelt Albers. "Bij bepaalde dingen waar ik iets anders over dacht, gaf hij duidelijk aan: dit is hoe het gaat en dit is hoe ik het wil doen, take it or leave it. Ik hou daar wel van."

Kroes' schorsing komt slechts 2,5 week na zijn aanstelling en wordt door Albers als een grote tegenslag gezien. "Voor Ajax is dit een absolute ramp. De trein stond al zes maanden stil. Met alle procedures om weer verder te komen, zal hij nog wel even stil blijven staan. Voor een club als Ajax is dat natuurlijk wel het aller, allerlaatste wat je wil."

Gevolgen voor Berghuis en Taylor
Voor Berghuis en Taylor heeft de situatie specifieke gevolgen. "Met alle goede bedoelingen, maar voor beide spelers is het sportief gezien teleurstellend hoe dit is gegaan. Iedereen koppelt dat altijd aan financiën: ze worden goed betaald, et cetera. Maar elke speler en sportman wil prijzen winnen en successen behalen. Nu is het al twee jaar rampzalig. Met Kroes had je echt het idee: vanaf nu schoon schip maken, de boel goed neerzetten en alles klaarstomen voor het nieuwe seizoen. Dat kun je nu alweer op een lager pitje zetten", aldus Albers.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!