Nieuws

Ajax tegen Go Ahead nog zonder drietal sterkhouders, Berghuis mist Klassieker

Ajax tegen Go Ahead nog zonder drietal sterkhouders, Berghuis mist Klassieker

3 april - 16:32

De thuiswedstrijd van Ajax tegen Go Ahead Eagles van donderdagavond komt nog te vroeg voor Brian Brobbey, Jordan Henderson en Steven Berghuis. Dat vertelde trainer John van 't Schip in een uitgebreid interview met Ajax TV. Berghuis is ook komende zondag nog niet inzetbaar in de Klassieker tegen Feyenoord.

Van 't Schip is in eerste instantie blij om te zien dat Steven Bergwijn en Mika Godts na blessures weer terugkeerden en dat Ahmetcan Kaplan zijn schorsing heeft uitgezeten. Josip Sutalo is er weer bij en ook Borna Sosa en Jakov Medic keren terug, maar de coach vertelt dat er ook nog altijd flink aantal afwezigen is. "Zoals een Berghuis, Sosa was ziek, Brobbey natuurlijk. Met hen gaat het goed, maar morgen (donderdag, red.) is het nog te vroeg."

Van 't Schip vertelt dat hij Berghuis 'min of meer afschrijft' voor de Klassieker van zondag. "Die is al vijf à zes weken gewoon uit voetbaltraining en is ook nog niet klachtenvrij, dus we hopen dat hij richting Twente of Excelsior er weer bij kan zijn. Maar eerst morgen, en daar is Brobbey in ieder geval niet bij en hopelijk kan hij zondag misschien aansluiten en een rol hebben, maar dat ligt aan de komende dagen."

Henderson revalideert in Engeland
Henderson revalideert momenteel in Engeland van een blessure die hij gedurende de afgelopen interlandperiode opliep. "Die is deze week er niet bij en krijgt daar zaterdag als het goed is ook een specifieke behandeling. Dan is het de bedoeling dat hij vanaf volgende week weer traint bij ons en hopelijk beschikbaar is."

Ajax - Go Ahead Eagles begint donderdagavond om 21.00 uur in de Johan Cruijff ArenA. De wedstrijd is vanaf dat tijdstip live te volgen bij VoetbalNieuws.nl. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!