Nieuws

Driessen doet Ajax-onthulling: 'Die gaan sowieso weg, een gepasseerd station'

Driessen doet Ajax-onthulling: 'Die gaan sowieso weg, een gepasseerd station'

2 april - 22:18 Laatste update: 22:19

Volgens Valentijn Driessen heeft de bestuursraad van Ajax besloten dat een groot deel van de raad van commissarissen vertrekt. De Telegraaf-journalist vertelt aan tafel bij Vandaag Inside dat Annette Mosman en Georgette Schlick sowieso vertrekken.

Driessen doet zijn claim nadat Alex Kroes vanwege handel met voorkennis op non-actief werd gesteld bij Ajax. De algemeen directeur had, toen hij wist dat hij werd aangesteld, aandelen in de club gekocht. Dat is bij wet verboden. "De raad van commissarissen heeft ook slordig gehandeld", vindt Driessen. "De bestuursraad van Ajax heeft al besloten dat de commissarissen weg gaan. Die dames gaan sowieso weg. Daar moet alleen nog een vergadering over worden uitgegeven. Dat is een gepasseerd station."

Hij gaat ook in op het handelen van Kroes. "Verschrikkelijk dom is dit. Het is gewoon handel in aandelen met voorkennis. Toen hij genoemd werd als opvolger van Marc Overmars, kocht hij ineens aandelen in Ajax. Dat is hij toen niet geworden en toen Kroes in beeld was als opvolger van Edwin van der Sar, kocht hij weer aandelen. Toen werkte hij nog bij AZ, maar de Alkmaarders willen daar niet over uitweiden."

Johan Derksen reageert erop. "Kroes weet echt de regels van een beursgenoteerd bedrijf wel. Hij dacht dit is makkelijk scoren", aldus de tafelheer. "Ik haal goede spelers en krijg Ajax weer op de rit, dus dan gaan ze door het plafond die aandelen. Ik vind het niet zo'n slechte vent hoor, en hij kwam goed en doortastend over. Nu heeft hij zichzelf echter compleet afgebrand. Volledig ongeschikt om deze functie ooit nog aan te nemen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!