Nieuws

Wie is Robert van Overdijk, de Zandvoort-CEO die in beeld is bij Ajax en AZ?

Wie is Robert van Overdijk, de Zandvoort-CEO die in beeld is bij Ajax en AZ?

2 april - 20:43 Laatste update: 20:46

Ajax en AZ overwegen Robert van Overdijk voor belangrijke directeursposities. Met dat nieuws komt BNR dinsdagavond. Na de recente schorsing van Alex Kroes bij Ajax, duikt zijn naam op als mogelijke vervanger. VoetbalNieuws.nl schetst een portret van de huidige CEO van Circuit Zandvoort.

Wie is Robert van Overdijk?

Van Overdijk heeft een rijke achtergrond in zowel de sport- als evenementenbranche. Met bijna tien jaar ervaring bij leisure concern Libéma, waar hij de Brabanthallen en Beekse Bergen naar een hoger niveau tilde, staat Van Overdijk bekend om zijn vermogen om grote projecten te leiden. Zijn succes in het terugbrengen van de Formule 1 naar Zandvoort is een voorbeeld van zijn organisatorische capaciteiten en visie. Sinds 2018 staat hij aan het roer van het racecircuit aan de kust. Met de steun van mede-eigenaar prins Bernhard zag Van Overdijk een kans om het circuit te ontwikkelen tot een veelzijdige evenementenlocatie, aantrekkelijk voor zwoel bedrijven als families.

Interesse van Ajax en AZ in Van Overdijk

De vermeende interesse van Ajax in Van Overdijk komt na de plotselinge schorsing van Kroes. Kroes, die de positie slechts kort bekleedde, wordt ervan beschuldigd kort voor zijn aanstelling bij Ajax, aandelen van de club te hebben gekocht met voorkennis. Hoewel Kroes om een onafhankelijk oordeel heeft gevraagd bij de AFM, zoekt Ajax alvast naar mogelijke vervangers. Naast Ajax toont ook AZ interesse in Van Overdijk. BNR meldt dat de Alkmaarse club, die momenteel zoekt naar versterking binnen de directie, Van Overdijk ziet als een potentiële aanwinst.

Van Overdijks veelzijdige ervaring in eventmanagement en bewezen leiderschap bij projecten zoals de Formule 1, maken hem een interessante kandidaat voor beide clubs. Echter, zijn gebrek aan specifieke voetbalkennis en directe ervaring binnen de unieke cultuur en verwachtingen van een voetbalclub kunnen vraagtekens zetten bij zijn geschiktheid. Zijn succes buiten het voetbal staat echter buiten kijf en biedt zowel kansen voor innovatie als uitdagingen.

Bekijk hieronder een interview met Van Overdijk, waarin hij spreekt over de ontwikkeling van Zandvoort.