Nieuws

AZ reageert op Ajax-aandelensoap van Kroes: 'Ook voor ons is dit verrassend'

AZ reageert op Ajax-aandelensoap van Kroes: 'Ook voor ons is dit verrassend'

2 april - 16:18

AZ heeft gereageerd op de situatie rondom Alex Kroes bij Ajax. De Alkmaarders zijn 'verrast', zo laat een woordvoerder weten aan persbureau ANP.

Dinsdag kwam naar buiten dat Kroes door de Raad van Commissarissen geschorst is wegens het met voorkennis handelen in aandelen. De algemeen directeur, die ruim twee weken geleden aan zijn klus in Amsterdam begon, kocht een week voor zijn aanstelling extra Ajax-aandelen op de beurs.

Voordat Kroes bij Ajax aan de slag ging, was hij werkzaam bij AZ. Ook de communicatie tussen de twee clubs ging destijds niet al te vlekkeloos en mede door gemaakte afspraken begon Kroes pas acht maanden later nadat bekend werd dat hij naar Ajax zou gaan in Amsterdam. 

"AZ heeft kennisgenomen van de kwestie tussen Alex Kroes en Ajax", aldus een woordvoerder van AZ tegenover ANP. "Voor ons is wat nu boven tafel lijkt te komen ook verrassend. Omdat er nu - blijkbaar - een onderzoek komt van de AFM onthouden we ons op dit moment van verder inhoudelijk commentaar", klinkt het.

In de tijd dat Kroes bij AZ werkzaam was, bezat hij al aandelen van Ajax. 'In de periode van 6 april tot 26 juli 2023 heb ik met stukjes en beetjes Ajax aandelen aangeschaft', aldus de bestuurder op zijn LinkedIn-profiel. Of de Alkmaarder hiervan op de hoogte waren, is niet bekend.