Nieuws

Deze trainer maakte onder Alex Kroes geen kans om Van 't Schip op te volgen

Deze trainer maakte onder Alex Kroes geen kans om Van 't Schip op te volgen

2 april - 14:10

Alex Kroes is per direct geschorst bij Ajax, de nieuwe algemeen directeur zou met voorkennis gehandeld hebben in Ajax aandelen en dat is per wet verboden. Wel was Kroes al bezig met een opvolger van John van 't Schip. Welke trainer was daarvan uitgesloten? VoetbalNieuws.nl geeft je een antwoord.

Van 't Schip maakte daags voor het duel met PEC Zwolle bekend zichzelf terug te trekken uit de positie als hoofdtrainer aan het einde van het seizoen. Zijn nieuwe rol werd ook duidelijk, Van 't Schip moet de nieuwe head of coaching worden. Daarmee keert de oud-speler terug naar de jeugdopleiding om daar trainers te begeleiden. In Amsterdam gonst het van de kandidaten. Zo werd Pascal Jansen al meedere malen op de tribune gespot en is Pepijn Lijnders niet geschikt als opvolger van Van 't Schip.

Welke trainer maakte geen kans onder Alex Kroes?

"Frank de Boer was voor Kroes geen optie. Misschien is hij voor de volgende algemeen directeur wél weer een optie", zegt journalist Mike Verweij van De Telegraaf in de podcast Kick-Off. Dat is niet het enige wat in een ander daglicht komt te staan. Door de schorsing van Kroes gaan er weer dingen veranderen in Amsterdam en dus worden de kaarten opnieuw geschud. "Heel veel dingen gaan nu wel weer schuiven. Stoplichten die op rood stonden kunnen weer op groen gaan, maar ik denk dat Ajax wel heel snel moet handelen en sowieso niet willen dat Michael van Praag daar heel lang zit."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!