Nieuws

Dit is hoe de supportersvereniging van Ajax reageert op de schorsing van Kroes

Dit is hoe de supportersvereniging van Ajax reageert op de schorsing van Kroes

2 april - 11:20

De supportersvereniging van Ajax heeft vol ongeloof gereageerd op het nieuws over de schorsing van Alex Kroes. De directeur die sinds 15 maart officieel in dienst is in Amsterdam wordt geschorst vanwege het handelen met voorkennis.

Directeur-bestuurder van Supportersvereniging Ajax, Fabian Nagtzaam, is verbijsterd over het nieuws. "We dachten met Kroes eindelijk weer te kunnen koersen op een nieuwe toekomst voor de club. We hebben goede eerste contacten gehad en geloofden in de visie die Kroes samen met ons aan het uitwerken was."

 De supportersvereniging vindt het begrijpelijk dat de Amsterdamse club actie heeft ondernomen. "Dat de rvc nu ingrijpt, is onvermijdelijk en begrijpelijk," vervolgt Nagtzaam. "Als er ook maar enig spoor van belangenverstrengeling is, hoor je niet werkzaam te zijn voor Ajax. We moeten verwachten dat er capabele mensen aan de top van Ajax werken, die zich onafhankelijk inzetten voor de club." 

Volgens de supportersvereniging zitten de fans nog met de nodige vragen. "Het is nu aan de rvc en Kroes dit zo snel mogelijk op te lossen. We gaan ervan uit dat Kroes klip en klaar uitlegt waarom hij dit heeft gedaan. Supporters verdienen het eerlijke verhaal. We hebben op dit moment alleen maar veel vragen die zo snel mogelijk moeten worden beantwoord."