Nieuws

Dit is het geschatte vermogen van de geschorste Ajax-directeur Alex Kroes

Dit is het geschatte vermogen van de geschorste Ajax-directeur Alex Kroes

2 april - 11:05 Laatste update: 11:25
1

Ajax heeft dinsdagochtend Alex Kroes geschorst vanwege handelen met voorkennis. De algemeen directeur zou voorafgaand aan zijn benoeming als algemeen directeur 17.500 aandelen van Ajax hebben gekocht. Quote dook in het vermogen van de geschorste directeur.

Samen met Kees Vos richtte Kroes in 2000 het makelaarsbureau Sports Entertainment Group op. Het kantoor werd wereldwijd bekend en vertegenwoordigde onder andere Josep Guardiola en Erik ten Hag. In 2018 verkocht Kroes zijn aandelen van het makelaarskantoor. Een jaar later nam hij Go Ahead Eagles over. Deze aandelen verkocht Kroes in 2022 om aan de slag te gaan als directielid van AZ. In maart 2024 werd hij officieel de nieuwe algemeen directeur van Ajax.

Wat is het vermogen van Alex Kroes?

Quote weet te melden dat het eigen vermogen van de persoonlijke holding van Kroes geschat wordt op veertien miljoen euro. Hiernaast heeft de directeur nog vijf panden op zijn naam staan in Amsterdam, Heemskerk, Lelystad en Huizen. In Huizen woont Kroes zelf in een villa, die hij vijf jaar geleden kocht voor 1,7 miljoen euro. Kroes kan met een dergelijke holding en vastgoedportefeuille dus worden bestempeld als financieel onafhankelijk.

Mogelijk moet de directeur van Ajax een deel van zijn geld inleveren, een geldboete is namelijk één van de optionele sancties voor het handelen met voorkennis. Andere opties zijn een hechtenis of taakstraf. De ernst van de zaak bepaalt voor welke straf gekozen wordt.