Breaking news

Ajax schorst Kroes per direct en wil samenwerking beëindigen

Ajax schorst Kroes per direct en wil samenwerking beëindigen

2 april - 09:00 Laatste update: 09:00
6

Bij Ajax houdt de chaos in de directie aan. De raad van commissarissen die onder leiding staat van Michael van Praag heeft Alex Kroes geschorst. De nieuwe directeur van Ajax wordt ervan verdacht aandelen van de Amsterdamse club te hebben gekocht op het moment dat hij al wist als CEO aan de slag te gaan. Ajax laat in een persbericht weten "voornemens te zijn om de samenwerking permanent te beëindigen."

Met de komst van Kroes, van wie iedereen ontzettend hoge verwachtingen had, leek de rust weer te keren, maar voorlopig is het tegendeel waar. Of de aanstaande schorsing een voorbode is voor zijn ontslag of dat er onderzoek zal worden verricht, is op dit moment onduidelijk.

De verwachtingen in Amsterdam waren hooggespannen met de komst van Kroes. De nieuwe directeur leek voor wat rustiger vaarwater te zorgen. Het is nog onduidelijk of de aanstaande schorsing een voorbode is voor het ontslag van de directeur.

Het nieuws over Kroes komt voor het eerste elftal van de Amsterdammers op een slecht moment. Ajax probeert in de laatste zeven speelrondes van de Eredivisie Europees voetbal af te dwingen en kan de bestuurlijke chaos daarbij niet gebruiken.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!