Nieuws

Dit is hoe de spelers van FC Twente reageerden op de contractontbinding van Brenet

Dit is hoe de spelers van FC Twente reageerden op de contractontbinding van Brenet

2 april - 07:10 Laatste update: 07:48
1

De spelersgroep van FC Twente heeft zich na de zege op Heracles grotendeels achter Johua Brenet geschaard. Verschillende spelers traden, tegen het advies van de club in, naar buiten over de situatie van Brenet. VoetbalNieuws.nl zet de uitspraken van de selectie voor je op een rij.

Afgelopen weekend won FC Twente met 1-0 van streekgenoot Heracles. De Tukkers kenden ondanks de overwinning een turbelente week waarin het contract van Joshua Brenet ontbonden werd. De verdediger reed zonder geldig rijbewijs en bleek in zijn tijd bij FC Twente meerdere strafbare feiten te hebben gepleegd.

Myron Boadu was tegen Heracles met het enige doelpunt van de wedstrijd de matchwinner namens FC Twente. De spits vierde zijn doelpunt op dezelfde manier als Brenet zijn doelpunten vierde. "Het was een ode aan Josh", vertelde de huurling van AS Monaco aan het Algemeen Dagblad. "In een korte tijd hebben we een heel mooie band gekregen. Josh was degene die tegen me zei toen ik niet speelde: blijf rustig, zorg dat je honderd procent fit wordt, dan ga je vanzelf spelen en goals maken."

Robin Pröpper, aanvoerder van het team, begrijpt het besluit van de club, maar ziet Brenet niet als een crimineel. "We kennen Josh, we weten dat hij in de kern een heel goede jongen is. En als je dan zijn vergrijpen ziet waarvoor hij nu is veroordeeld... Ricky (Van Wolfswinkel, red.) zei deze week: 'Criminelen horen in de cel en dat is Joshua niet'."

Van Wolfswinkel reageerde in een eerder interview al op het vertrek van Brenet. "Tuurlijk hadden wij als spelersgroep Brenet graag bij ons gehouden. Alleen we weten ook dat er belangrijkere dingen zijn en hebben we een directie die over het clubbelang gaat, dus is het niet altijd aan ons om daarover te oordelen. Iedereen begrijpt bepaalde keuzes die er gemaakt zijn, maar wij kijken naar Brenet als een broeder en een vriend, dan is heel lastig om bepaalde dingen te accepteren. Mensen maken fouten in het leven, dat betekent niet dat je daar altijd op afgerekend moet worden." Deze quote werd hem niet in dank afgenomen door de FC Twente-fans, omdat Van Wolfswinkel de naam van de club hiermee mogelijk zou schaden.

Ook de andere FC Twente-collega’s gaven aan dat zij mogelijk minder presteerden tegen Heracles door de gebeurtenissen van afgelopen week. Aanvaller Daan Rots zei na afloop: "Ik wil altijd extra graag winnen van Heracles, maar het echte derbygevoel was er niet door alle gebeurtenissen. Onze voorbereiding was totaal anders. We gaan een hele belangrijke fase van het seizoen in en dan valt opeens een superbelangrijke kracht weg. Een jongen met wie ik een speciale connectie had aan de rechterkant. Zijn plotse vertrek heeft ons niet geholpen in de aanloop naar deze wedstrijd." De spelers die Brenet moesten vervangen tijdens het duel, Alfons Sampsted en Youri Regeer, konden niet echt overtuigen tegen Heracles.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!