Yuki Sugawara hoeft niet naar Nederlandse top

Deze AZ-speler is niet geïnteresseerd in een stap naar de traditionele top-drie

1 april om 18:25

Yuki Sugawara is totaal niet geïntereseerd in een transfer binnen Nederland. Mocht één van de traditionele top-drie aankloppen bij AZ dan zal de Japanner weigeren. Waarom is Sugawara zo loyaal aan AZ? VoetbalNieuws.nl zet zijn uitspraken voor je op een rij.

Al vijf jaar lang speelt Sugawara in het shirt van AZ, maar voor een andere Nederlandse club zal hij dat shirt niet gaan inruilen. "Ik heb alles te danken aan AZ. Hier is mijn persoonlijkheid gevormd", vertelt de verdediger van de Alkmaarders aan De Gelderlander. Hij is dan ook duidelijk over een mogelijke transfer naar een van de traditionele top-drie clubs in Nederland. "Ik zou niet voor een andere Nederlandse club uit kunnen komen."

De kans is alsnog groot dat Sugawara gaat vertrekken uit Alkmaar komende zomer. Het zal geen transfer binnen Nederland worden, maar een stap naar één van de buitenlandse topcompetities. "Ik heb altijd gedroomd van de Premier League, maar spelen in Italië is ook mooi. Ik hoop op net zo’n mooie stap zoals Tijjani Reijnders, Teun Koopmeiners en Sam Beukema en Albert Gudmundsson hebben gemaakt."

Sinds kort is de verdediger van AZ niet meer de enige Japanner in de Eredivisie. "We passen hier goed vind ik. Wat betreft de technisch en tactiek. Daar zijn we goed in. We doen alles voor het team. Dat is onze cultuur. Dat de journalisten er na de wedstrijd tegen Vitesse niet waren vind ik niet erg. Ik denk dan weleens na vijf jaar: ah daar zijn ze weer. Maar het is oké hoor. Door hen was het ook lang de enige manier waardoor bijvoorbeeld mijn ouders in Japan mijn verrichtingen hier in Nederland konden volgen."