Nieuws

Deze speler is verkozen tot Speler van het Toernooi op de Future Cup

Deze speler is verkozen tot Speler van het Toernooi op de Future Cup

1 april - 18:15

Ajax heeft voor de zesde keer de Future Cup gewonnen. De jonge talenten van Ajax onder 17 waren te sterk voor Partizan Belgrado in de finale. Wie is verkozen tot de Speler van het Toernooi? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit. 

Tijdens de groepswedstrijd tussen Ajax en Partizan moesten de beide ploegen nog de punten delen. Ajax kreeg een rode kaart en uiteindelijk sleepten de Amsterdammers er nog een 1-1 gelijkspel uit. Partizan debuteerde op het Paastoernooi en haalde uiteindelijk ook de finale door Anderlecht in de halve finale te verslaan. In die finale scoorden Sean Steur en Jinairo Johnson voor Ajax en zo wonnen de Amsterdammers het eigen toernooi voor de zesde keer.

Welke speler is verkozen tot Speler van het Toernooi?

Johnson kende een geweldig toernooi en scoorde in totaal drie doelpunten. Eén daarvan maakte hij dus in de finale, maar ook tegen Pachuca was hij twee keer trefzeker. Over het gehele seizoen scoorde de middenvelder nog niet, maar op de Future Cup was hij niet te stoppen. Samen met Vasilije Grbovic (FK Partizan Belgrado), Oumar Camara (PSG), Rafael Camacho (Sporting Portugal) en Divine Mukasa (Manchester City) pakte hij de Noah Gesser Trophy als topscorer.

Dat was niet de enige trofee die de zestienjarige in ontvangst mocht nemen. De verdedigende middenvelder werd namelijk ook bekroond tot Speler van het Toernooi. Daarmee pakte voor het eerst in de geschiedenis van de Future Cup één speler alle prijzen. Uit handen van oud-Ajacied Ricardo van Rhijn mocht Johnson de trofee in ontvangst nemen en daarmee trad hij in de voetsporen van onder andere: Naci Ünüvar, Ryan Gravenberch, Riqui Puig, Matthijs de Ligt, Abdelhak Nouri en Davy Klaassen.