Breaking news

'Hartman mist ook EK en start van volgend seizoen door zware knieblessure'

'Hartman mist ook EK en start van volgend seizoen door zware knieblessure'

1 april - 13:57 Laatste update: 14:25
1

Quilindschy Hartman staat dusdanig lang aan de kant door zijn zware knieblessure dat het begin van volgend seizoen ook wordt gemist. RTV Rijnmond meldt dat de back van Feyenoord in augustus nog niet inzetbaar zal zijn en dus ook het EK mist. 

Hartman beging zondag een overtreding in het duel met FC Utrecht, maar kwam verkeerd terecht en raakte zelf geblesseerd. De linksback kermde het uit van de pijn en greep direct naar de knie. De Nederlander moest enkele seizoenen geleden al ruim een jaar herstellen van een kruisbandblessure en daarom waren de zorgen groot. Die zorgen waren terecht: Hartman is de komende maanden niet meer op het veld te zien.

Het EK, dat in juni en juli wordt gespeeld in Duitsland, komt ook te vroeg voor Hartman. Dat is een klap voor de vleugelverdediger zelf, maar ook een tegenvaller voor bondscoach Ronald Koeman. De verwachting is zelfs dat Hartman het begin van volgend seizoen zal missen. De eerste speelronde van het seizoen 2024/25 vindt plaats tussen 9 en 11 augustus.