Nieuws

Dit is waarom Duitse shirts met nummer 44 niet meer worden verkocht door Adidas

Dit is waarom Duitse shirts met nummer 44 niet meer worden verkocht door Adidas

1 april - 13:35

Adidas, de huidige shirtontwerper van de Duitse voetbalbond en de nationale ploeg van Duitsland, heeft aangegeven zo snel mogelijk te stoppen met het verkopen van shirts met nummer 44. Waarom is dat besluit genomen? VoetbalNieuws.nl vertelt het je. 

Waarom Adidas stopt met het verkopen van Duitse shirts met nummer 44

Adidas maakte onlangs bekend hoe de Duitse shirts eruit gaan zien voor het EK in 2024. Ook werd het mogelijk om shirts te bestellen, maar er viel al snel iets op bij de oplettende klant: het nummer 44 lijkt in het lettertype van het nieuwe shirt akelig veel op het logo van de SS, de paramilitaire organisatie uit de tijd van Adolf Hitler en de Tweede Wereldoorlog.

Aanvankelijk werd er (vrij smakeloos) lacherig gedaan over de gelijkenis, maar Adidas heeft besloten direct stappen te ondernemen en te reageren op de kwestie. "We blokkeren het nummer 44 zo snel mogelijk. De bond maakt echter ook onmiskenbaar duidelijk zich te distantiëren van alle rechtse ideeën en dat het nummer 44 niet zal worden gebruikt door de DFB", laat een woordvoerder van Adidas weten aan BILD. 

Adidas zal trouwens niet lang meer beslissingen nemen over de Duitse voetbalshirts. Vanaf 2027 neemt het Amerikaanse Nike de shirts over van het Duitse merk. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!